Att baka är inte min starka sida det blir ALDRIG som de fantastiska bilder som visas i kokböckerna.Fast bullar kan jag göra,riktigt goda och stora bumlingar blir det.Här har jag gjort en Paj i akvarellpapper med distresser som kladdats på med en stänk vatten.Formen är i hårdare silver papper och rullats ut i en liten "sak" som gör papperet veckat.
Tycker dock att pajen ser lite bränd ut men den skall ju inte förtäras!Svårare blir det dock att fixa till lite konstgjord vaniljsås i just papper....skratt!
Receptet som följer här nedan är dock äkta
Pajdeg
Recept på pajdeg till paj. Deg till ett pajskal.
Ingredienser till recept
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
1 krm salt
Tillagning av recept
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta snabbt ihop till en klump av pajdeg.
Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform (ca 24 cm diameter).
Dubbel sats pajdeg räcker till en stor paj i långpanna.
Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel. Grädda i 15 minuter.
Ett tips är att pensla botten med lite vispat ägg sista minuterna så skyddar man degen att bli blöt när du lägger på fyllningen. Då blir pajdegen knaprigare.
Portioner :
pajdeg till en ca 20 – 25 cm diameter form
3 kommentarer:
Cool paj det där! Är maten paj måste man laga den! *fniss* Bakelserna ser också väldigt goda ut!
kjaaaaam Pernilla
Härlig paj, och mumsiga bakelser!! Du är en fena på att baka! ;-)
Vad pajen ser god ut, vilken kul idé o bakelserna är jätte fina.
Har nu lagt en länk till dig i min blogg.
Kram
Christine
Skicka en kommentar