Bloggintresserade

måndag 3 augusti 2009

Recept på Pajdeg!


Nu finns det gott om bär att plocka och en "RIKTIG paj med god vaniljsås sitter som en smäck.
Att baka är inte min starka sida det blir ALDRIG som de fantastiska bilder som visas i kokböckerna.Fast bullar kan jag göra,riktigt goda och stora bumlingar blir det.Här har jag gjort en Paj i akvarellpapper med distresser som kladdats på med en stänk vatten.Formen är i hårdare silver papper och rullats ut i en liten "sak" som gör papperet veckat.
Tycker dock att pajen ser lite bränd ut men den skall ju inte förtäras!Svårare blir det dock att fixa till lite konstgjord vaniljsås i just papper....skratt!
Receptet som följer här nedan är dock äkta
Pajdeg

Recept på pajdeg till paj. Deg till ett pajskal.
Ingredienser till recept
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
1 krm salt
Tillagning av recept
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta snabbt ihop till en klump av pajdeg.
Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform (ca 24 cm diameter).
Dubbel sats pajdeg räcker till en stor paj i långpanna.
Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel. Grädda i 15 minuter.
Ett tips är att pensla botten med lite vispat ägg sista minuterna så skyddar man degen att bli blöt när du lägger på fyllningen. Då blir pajdegen knaprigare.
Portioner :
pajdeg till en ca 20 – 25 cm diameter form




3 kommentarer:

Pernol sa...

Cool paj det där! Är maten paj måste man laga den! *fniss* Bakelserna ser också väldigt goda ut!

kjaaaaam Pernilla

Anonym sa...

Härlig paj, och mumsiga bakelser!! Du är en fena på att baka! ;-)

Älgen/Christine sa...

Vad pajen ser god ut, vilken kul idé o bakelserna är jätte fina.
Har nu lagt en länk till dig i min blogg.
Kram
Christine

FEEDJIT Live Traffic Feed