Bloggintresserade

onsdag 15 oktober 2008

Tomtar i trä.


En grå och mulen dag i Boråstrakten.Ledig från jobbet och kan sitta inne och ha det lite småmysigt.Inga kort och teckningar har det blivit,men istället har jag gjort 2st tomtefigurer med trästomme.Armar och ben är i ett böjbart materiall (rep med ståltråd i mitten).

Ovanpå alltihop har jag lindat med ull.Tossorna blev skapade av ett par lillfingrar på "gubbens"arbetshandskar (nya).Hoppas han inget märker?Bra materiall eftersom de är i skinn,tycker förstås att träskor är att föredra men sådana fanns inte att uppbringa för tillfället.Luvorna har jag tovat i ull och den ena koftan har jag stickat.I övrigt är de ändra kläderna sydda för hand,min symaskin har jag naturligtvis lånat ut....suck! Små flätor fick den ene tomten och de är i Lin.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Verkligt fina tomtar!

jag är ledig och hade tänkt göra en massa saker.
men har fått ta itu med så mycket runt omkring föräldrarna som inte klarar sig själva nu. De har kommit in på korttidsplatser på "hemmet". Vi jobbar för att de ska kunna stanna kvar och slippa flytta fram och tillbaka.

Skapandet får komma när min tid räcker till.

Vibbe sa...

Gud, så söta tomtar

Kram
Vibbe

Veronica sa...

Såååå söööta tomtar!
Påminner mig om såna där fina hembygdsföreningsbasarer (ett lååååångt ord!) som man va på när man var liten.

Anonym sa...

Underbara Carina!
Så kul att du visar annat än kort, stickade själv tomtar för några år sen. Men jag fick så många beställningar så jag la ner projektet, det var inte kul längre.
Ha det bäst vännen!
Kram Lene

FEEDJIT Live Traffic Feed