Bloggintresserade

Hugo


Jag är lyckligt lottad som är ägare till en helt underbar Golden Retriever  vid namn Hugo 5år.Har tidigare haft en tik vid namn Olga men tyvärr efter bara två år så tog det slut.Hon led oerhört av diverse allergier med ständig klåda.Saknar henne öerhört mycket.Men det är också tack vare henne som jag genast skaffade Hugo och det kommer jag aldrig att ångra.
Att leva tillsammans med ett djur som ger en så mycket kärlek och ömhet är svårt att förklara.Hugo är
.dessutom en otrolig charmör ALLA bara gillar honom.Aldrig har han förstört något hemma inte ens en liten oskyldig toffel.Är lätt att lära fast ibland blir det lite för mycket uppe i hjärnkontoret och han har "glömt"??eller kanske han inte vill?
Han "pratar"mycket genom att yla på ett konstig sätt och talar om när det är något han behöver lite assistans till.Att hämta bollen på lite udda ställen kan vålla problem,men han visar vad han vill ha hjälp med och det ganska omgående.Att få bära saker i munnen är en Goldens stora dröm och får dom det är det en lycklig Golden och det är Hugo absolut.Han hämtar ständigt nya saker ur sin låda ute i trädgården att visa upp då vi får besök.Hugo har sina små egenheter.Kan tex inte gå på vissa lite hala golv.Då backar han in eller ut.Tycker inte om åskan eller raketer då är han så ledsen.Vissa nätter sover han i vårt sovrum och andra nätter vill han inte gå in överhuvudtaget....spökar det mån tro?
Dessa foton är tagna i år på våra lilla badplats.Hugo älskar att bada och att gräva gropar i sanden,som han skall ligga i.Fast ofta blir de ju alldeles för små och då ylar han igen!!!
Han är också en härlig lekkamrat till barnen och även till grannarnas tikar.Trots att vi bor i ett litet område med några villor och gatan utanför huset så är Hugo helt frigående och stannar innanför vår tomtgräns.....fast det har hänt att han upptäckt något spännande på andra sidan vägen,men återkommer direkt igen.
Under mina promenader med honom får jag ofta,en del ideer och inspiration till mitt pyssleri.Man hinner tänka till och fundera på mycket positivt och det är skönt. Sen får man ju både friskt luft och lite motion på köpet.


2 kommentarer:

Cornelia sa...

Härliga bilder på en god kamrat! Vet precis hur du känner... att leva med hund är något alldeles speciellt!

Sussie sa...

Hej Carina

Tidigare i år så var vi tvungna att avliva våran älskade kisse. Han fick en elakartad tumör som gjorde honom trött och han minskade så otroligt i vikt. Han led så mycket att det var inget annat att göra...för man vill ju inte att sin lilla älskling ska lida. Jag saknar honom enormt mycket så jag förstår din saknad, men även din glädje i Hugo.
Tack för ditt inlägg hos mig,
det är alltid roligt att få besök.

Kram
Susanne B

FEEDJIT Live Traffic Feed