Bloggintresserade

söndag 29 maj 2011

Ögonblick

Igår var det en riktig pysseldag hos Stina i hennes Pysselskafferi.Jätteroligt och trivsamt.Där fick jag lära mig ett sätt att göra ett Stafflikort.Är ingen hajare på kortvikningar men detta lyckades jag med.
Som motiv en söt liten bild och som bakgrund lite handgjort papper.Med detta stafflikort deltar jag i Svensk scrapbookings skissutmaning för Maj månad.

Image

fredag 27 maj 2011

Gitarr+Ballerina


Lite beställningar är nu klara och det till en manlig Student som älskar musik. Studenttexten kommer från Vilda Stamps........
........och en liten kommande ballerina.Stämpeln heter Ballerinatjejen och finns hos Phunnyface.Balettskorna har jag sytt och delvis använt mallen från pojkskon,rundat till den lite upptill bara.

onsdag 25 maj 2011

Studentmössa

Fick idag en förfrågan om att göra ett studentkort till en kille.Ville gärna göra något "lite" annorlunda och försökte mig på en studentmössa.Det blev ju inte precis som jag tänkt mig men åt rätt håll iallafall.Svårt att få till själva mössan och kanske att skärmen är för liten,den har jag använt glossy på allt för att det skall blänka lite.Några passande textstämplar från Vilda Stamps blev stämplade innuti istället för kompisarna namn.Mössan är tänkt att lägga lite presenter-pengar-kort innuti.Blir jätteglad om era åsikter både bra och dåliga.Och ideer ang en fortsättning och förbättring på mössan tar jag tacksamt emot.

_______Förklaring på hur jag gjort min mössa_____

Så roligt med all respons jag fått av studentmössan.Blivit så glad och mer nöjd med den efter alla era fina kommentarer.Några frågor om hur jag gjort, har det också blivit och skall här försöka förklara.

*Klipp en rund cirkel ca 17 cm i omkrets (använt en assiett).Klipp upp runt om små jack ca 1cm djupa.
Forma nu mössan runt om med ca 2cm bred kant.Tryck och forma till den efter bästa förmåga.Kanske bra att blöta papperet lite grann. Har använt akvarellpapper.Lite knöligt blir det men det funkar,bara att forma vidare.
*Klipp däefter en ca 4cm bred vit remsa och limma fast utanpå mössan.
*Klipp ut en skärm och gör små jack försök att få skärmen lite mer böjbar och peka lite utåt.Lyckades inte själv men det ska nog gå ändå.Limma fast den också ovanpå.
*Klipp 2st svarta remsor 11/2cm och limma fast dem.Fäst dem en innuti och en utanpå.
*Klipp ut en cirkel i gult papper lagom att fästa i mössans botten.Därefter en blå halvcirkel som du delar på mitten.Blir två tårtbiter.Fäst dem som du ser på min mössa.
*Sist ett brunt svettband ca 21/2-3cm bred som du klipper upp små jack ca 1cm längst ner.Fäst innuti med de uppklippta jacken i botten.
Har använt glossy på skärmen för att få dem lite blank.
Lycka till!

Datorn strejkar igen!!!!!

Nu vill inte min data göra som jag vill.Går tyvärr inte att lämna kommentarer och Karin om du läser det här ang stämplarna.Maila mig gärna om du vill.Nu väntar jobbet får försöka ge mig iväg mellan stormskurarna.
Ha,det gott allihop!

lördag 21 maj 2011

En gåva till dig!

Tidig morgon som vanligt.Tyst i huset och promenaden med Hugo börjar strax.Ännu inget regn och solen kikar fram lite grann.
Såg för en tid sedan en krans då jag bloggade runt och blev inspirerad av den.Min krans består av tidningspapper som stomme och över det lite bred markeringstejp.Av ett gammalt lakan blev det rivna remsor.Dessa har jag först snott runt och sedan rivit lite mindre remsor som blivit "rosetter".Lite spets fick också bli rosetter som dekos.Ett frigolit ägg målad med acrylfärg med ett litet bokmärke får sitta i mitten.
Nu väntar snart jobbet det är "min"helg som väntar,men den går fort över och lite ledighet väntar igen.
Ha,det gott allihop och hoppas ni kan vara ute och njuta av solen.

fredag 20 maj 2011

Student!

Ett kort med korthållare+paket till en ev bubblande Champangeflaska och lycklig student..
Stämpeln Manlig Student kommer från Phunnyface.
Motivet har jag målat med distresser.

torsdag 19 maj 2011

Kung för en dag!

Ett kungligt kort i form av en Kungakrona.Passande kanske till någon högtidsdag, när man får vara just "kung för en dag"Stämpelmotiven kommer från Vilda Stamps.

tisdag 17 maj 2011

Liten ask

En liten ask blott 6x4 cm.Man kan ju naturligtvis göra den större också.Texten Tack för att du finns kommer från Phunnyface.Är du intresserad av att ladda hem mallen till asken så hittar du den i PhunnyFace blogg HÄR!

måndag 16 maj 2011

Grattis!!


Ett pojkkort och ett flickort som gratulation till två små nykomlingar.Lika motiv och upplägg men ändå så  olika.Textstämpeln kommer från Vilda Stamps

söndag 15 maj 2011

17år

Såg att Promarkerchallenge99 har en utmaning i att skapa något till en 17-årig kille.Så jag chansar och bidrar med detta.Stämpeln kommer från phunnyface Detta kort har jag gjort tidigare men lite justeringar har det blivit.Målat om den med Promaker bla.Hoppas att jag får delta ändå trots att kortet inte är rykande färskt!?

lördag 14 maj 2011

Nallekort till en prins!


Testat att prova en av Märtha Stewarts nya punch med hörn.Det var ganska lätt och visst blev det fint?Den lille nallen har jag målat med copic+promaker.Tycker det går bra att blanda dessa två pennor med varandra.Tassarna är ritade efter en mall som jag köpte då jag började med denna hobby.Den har några år på nacken och använt den så många gånger. Lite glossy på nos och flaska.

Vitt tittskåp

Det blev som jag befarade...lite grått och mulet nu också regn.Då är det så inspirerande att få sitta och pyssla,allt vad man förmår och kan.Fick häromdagen av min svägerska ett litet brunt skåp med glasförsedd framsida.Innuti var det lite kryddor, torkade blad och blommor.Plockade ut innehållet och målade den lite i vitt.Plockade bort bakstycket och dekorerade den via baksidan som nu blev framsida.Skulle så gärna vilja haft lite gammeldax småprylar i vintagestil.Varför inte en symaskin-telefon-cykel mm.Det skulle sitta perfekt.Får väl försöka inhandla lite smått och gott.

fredag 13 maj 2011

Vilken tur jag har......

.......fast inte i Lotteri-Spel-Tävlingar mm.Min blogg har nämligen varit obrukbar i 2dagar och plötsligt så hände det ......DEN FUNGERAR IGEN!!!!Det var självaste Blogger som inte var som den skulle nåt strul med inloggningen.Hoppas nu bara att det håller i sig ett tag.
En ledig helg väntar och tänkte faktiskt pyssla lite grann.Då gör det inget om det regnar.

tisdag 10 maj 2011

Awarder

Har under en tid fått mig tillägnat en del Awarder.Blir såå glad för dessa men är så dålig på att vidarbefodra dessa Awarder till många utav er.Jag skäms oerhört av att bara ta och inget ge tillbaka.Så nu har jag beslutat att i fortsättningen tacka nej till dessa utmärkelser.Men Tack iallafall till er allihop för att ni tycker om det jag gör.Det värmer gott i själ och hjärta.Här får ni ALLA istället en bamsekram från mig och min bloggbjörn.Ni får gärna låna hem honom om ni vill.Kanske det finns någon som behöver en liten mjuk och varm kram just nu. 

måndag 9 maj 2011

Till en Konfirmand!

En liten sandal med tillhörande Tag som är ämnad till en Konfirmand.Sandalen har jag klippt och klistrat efter eget mått och tycke.Lite längre borde nog den varit men nu blev den så här.Är ganska nöjd med helheten ändå.Texten kommer från Vilda Stamps.

fredag 6 maj 2011

Tack för att du finns!

En tag med en del av Phunnyface nya stämpel moitv. 
Sara i klänning och texten Tack för att du finns.
Målat med distresser och dekorerat med en blomsterkvist.
Ni glömmer väl inte bort skisstävlingen hos Phunnyface.Det vore väl inte illa att vinna några av dessa helt unika stämpelmotiv tecknade av Anita eller hur?

PS:Nu börjar min dator må riktigt dåligt,får starta om den ideligen.Hoppas innerligt att den skall hålla sig frisk ett litet tag till.Om jag dessvärre skulle utebli så återkommer jag med ev en ny och frisk data.

FEEDJIT Live Traffic Feed